Saygılı; Kurban Satışları yüzde 30 düştü

Kategori Haberler

Osmaniye İli Damızlık koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı yaptığı  açıklamada ise bu sene bayram tatilinin uzun olmasından dolayı bazı vatandaşların tatile gittiğini, küçükbaş kurban satışlarının geçen seneye göre yaklaşık yüzde 30 düşerek 2 milyon 200 bin civarında kaldığını bildirdi.

Kurban Bayramı’nda 900 bin büyükbaş, 2,2 milyon küçükbaş kurbanlık satıldığı, hayvanların ortalama kilogram fiyatının 17-18 lira düzeyinde gerçekleştiği açıklandı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) tarafından yapılan açıklamada, yetiştiricilerin aylar öncesinden gerçekleştirdiği hazırlık sayesinde bayramda ihtiyaçtan fazla kurbanlığın olduğunu ve tüketicilerin sıkıntı yaşamadığını kaydedildi.

Bu yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş kurbanlığın pazarlara girdiğini ve 900 bine yakınının satıldığını belirten açıklamada, “Büyükbaş kurbanlıkların satışı beklediğimiz doğrultuda oldu. Hemen hemen geçen seneki fiyatlardan satılan kurbanlıklar, bazı yerlerde hayvanın cinsine göre daha düşük fiyatlardan bile verildi. Bayramdan önce büyükbaş kurbanlığın canlı kilogram fiyatlarına 18-20 lira demiştik, ortalama 18 lira civarında rakamlara satış yapıldı” denildi.