2016 Yılı Üyelere Proje Desteklemeleri Ödendi.

Kategori Desteklemeler, Duyurular, Genel, Haberler, Projeler

IMG-20151124-WA0000
Osmaniye ilimizde Halk Elinde Hayvan Islahı Kapsamında uygulanan İvesi Koyunu ve Kıl Keçisi ırkı ve Akkaraman Koyun Irkı Islah Projesi 2016 yıl Destekleme ödemeleri ve Damızlık Erkek Materyal destekleme ödemeleri yetiştiricilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına ödenmiştir. Birlik Başkanı Mustafa SAYGILI 2016 yılında projedeki yetiştiricilere, proje ödemeleri 143 kişiye toplam 1.116,00 TL ve Damızlık Erkek Materyal destekleme ödemesi 139 kişiye 238.00 TL olarak yetiştiriciye ödenmiştir.
Osmaniye İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvan genetik kaynakları yerinde koruma ve geliştirme desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği kapsamında ilimizde uygulanan. Projede bu yıl toplam 5499 baş damızlık İvesi ırkı koyun ve bu koyunlardan elde edilen 5019 baş ivesi ırkı kuzu’ya, 6.000 baş damızlık Akkaraman ırkı koyun ve bu koyunlardan elde edilen 5.299 baş Akkaraman ırkı kuzu’ya, 5.820 baş damızlık Kıl Keçisine ve bu keçilerden elde edilen 5.441 Kıl keçisi ırkı Oğlağa destekleme ödemesi yapılmıştır. Yetiştiriciler ödemelerini Ziraat Bankası hesaplarından alabileceklerdir. Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi İvesi Koyun, Akkaraman Koyunu ve Kıl Keçisi Irkı Alt Projeleri, Birliğimiz tarafından başarı ile yürütülmektedir. Biz birlik olarak yetiştiricilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.