AKKARAMAN KOYUN PROJESİNDEKİ ÜYELERE PROJE TANITIM TABELASI DAĞITILDI !!

Kategori Genel, Haberler, Projeler

İlimiz Kadirli İlçesinde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi Kapsamında Akkaraman Koyun Irkı Islah Projesinde bulunan yetiştiricilerle bilgilendirme toplantısı yapıldı ve Proje Tanıtım tabelası, yeni doğacak kuzular için işaret küpeleri Birlik Başkanı Mustafa SAYGILI tarafından dağıtıldı.

Osmaniye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvan genetik kaynakları yerinde koruma ve geliştirme desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği kapsamında ilimizde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Akkaraman Koyunu Projesi birliğimiz tarafından başarı ile yürütülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda İvesi koyun ve Kıl Keçisi projelerinde  proje tanıtım tabelası dağıtımı yapmıştık, bu yıl ilimiz Kadirli ilçesinde uygulanmaya başlanan Akkaraman Koyunu ıslah projesine tanıtım tabelası ve kuzu işaret küpeleri projede bulunan yetiştiricilere dağıtıldı. Bu tabelalarda Projenin ve yetiştiricinin tanıtılması hedeflenmektedir. Yaptığımız bu çalışmalar sonucu ilimizde ve ülkemizde küçükbaş havyacılık daha verimli ve karlı bir iş kolu haline gelecektir. Dağıtımını yaptığımız Akkaraman Koyun Projesi tanıtım tabelası üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dedi.