BİRLİK, ÜYELERİNE AKKARAMAN KOÇ DAĞITTI !!

Kategori Duyurular, Haberler, Projeler

DSC_4826-300x200İlimiz Kadirli İlçesinde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Projesi Kapsamında Akkaraman Koyun Irkı Islah Projesinde bulunan yetiştiricilere “ Koyun Keçi Verimliliğini Arttırma Projesi” kapsamında Akkaraman Koç Dağıtım Programı uygulanarak, Konya Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürlüğünden temin edilen Akkaraman Irkı Damızlık koçlar Birlik Başkanı Mustafa SAYGILI, Kadirli İlçe Kaymakamı, Gıda Tarım ve Hayvacılık İl Müdürü, İlçe müdürleri ve yetiştiricilerin katıldığı törenle birlik üyelerine dağıtıldı.

Osmaniye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvan genetik kaynakları yerinde koruma ve geliştirme desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği kapsamında ilimizde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi İvesi Koyunu, Akkaraman Koyunu ve Kıl Keçisi Irkı Alt Projeleri, Birliğimiz tarafından başarı ile yürütülmektedir. Geçtiğimiz yıl İvesi Irkı Damızlık Koç ve Kıl Keçisi Irkı Teke dağıtımı yapmıştık, bu yıl ilimiz Kadirli ilçesinde uygulanmaya başlanan Akkaraman Koyunu ıslah projesine katkı sağlaması açısından Konya Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürlüğünden temin edilen Akkaraman Irkı Damızlık koçlar getirilerek projede bulunan yetiştiricilere dağıtıldı. Damızlık Koç dağıtılmasının öncelikli hedefi sürülerimizde yapılan koç katımı esnasında akrabalı yetiştirmenin önüne geçmek, daha sağlıklı ve saf kuzular elde ederek, yetiştirdiğimiz hayvanların genetik potansiyellerini korumak ve geliştirmektir. Yaptığımız bu çalışmalar sonucu ilimizde ve ülkemizde küçükbaş havyacılık daha verimli ve karlı bir iş kolu haline gelecektir. Dağıtımını yaptığımız Akkaraman Koçların tüm yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dedi.