BİRLİK, ÜYELERİNE İVESİ KOYUN IRKI KOÇ DAĞITTI !!

Kategori Duyurular, Genel, Haberler, Projeler

DSCF9263DSCF9277DSCF9264

İlimiz Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı bulunan yetiştiricilere “ Koyun Keçi Verimliliğini Arttırma Projesi” kapsamında İvesi Irkı Koç Dağıtım Programı uygulanarak, Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğünden temin edilen İvesi Irkı Damızlık koçlar, Birlik Başkanı Mustafa SAYGILI, Gıda Tarım ve Hayvacılık İl Müdürü, İlçe müdürleri ve yetiştiricilerin katıldığı törenle birlik üyelerine dağıtıldı.

Osmaniye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvan genetik kaynakları yerinde koruma ve geliştirme desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği kapsamında ilimizde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi İvesi Koyunu, Akkaraman Koyunu ve Kıl Keçisi Irkı Alt Projeleri, Birliğimiz tarafından başarı ile yürütülmektedir. 2014 yılında İvesi Irkı Damızlık Koç ve Kıl Keçisi Irkı Teke dağıtımı yapmıştık, bu yıl ilimiz Kadirli ilçesinde uygulanmaya başlanan Akkaraman Koyunu ıslah projesine katkı sağlaması açısından Konya Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürlüğünden temin edilen Akkaraman Irkı Damızlık koçlar getirilerek projede bulunan yetiştiricilere dağıtıldı. 2015 yılı içerisinde yapılan ikinci proje ile İvesi Irkı Koç dağıtılması kabul edilmiştir. Tarım işletmelerinden alınan ve genetik yapısı belli damızlık hayvanlar sayesinde sürülerimizde yapılan koç katımı esnasında akrabalı yetiştirmenin önüne geçmek, daha sağlıklı ve saf kuzular elde ederek, yetiştirdiğimiz hayvanların genetik potansiyellerini korumak ve geliştirmektir. Yaptığımız bu çalışmalar sonucu ilimizde ve ülkemizde küçükbaş havyacılık daha verimli ve karlı bir iş kolu haline gelecektir. Birliğimiz yeni projeler hazırlayarak üyelerimizin hayvancılık alanında her türlü ihtiyacını karşılamaya devam edecektir. Dağıtımını yaptığımız İvesi Irkı Koçların tüm yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.