Birlik Üyelerine Koyun Keçi Verimliliğini Arttırma Projesi Kapsamında İvesi ve Akkaraman koyun ırkı koçların dağıtımı gerçekleştirildi.

Kategori Genel

Osmaniye Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Kırşehir Malya Tarım İşletme Müdürlüğünden temin edilen 33 Akkaraman Koçu ve Şanlıurfa Ceylanpınarından temin edilen 47 İvesi Koçu Dağıtımı yapıldı.

Osmaniye ili Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvan genetik kaynakları yerinde koruma ve geliştirme desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği kapsamında ilimizde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi İvesi Koyunu, Akkaraman Koyunu ve Kıl Keçisi Irkı Alt Projeleri, Birliğimiz tarafından başarı ile yürütülmektedir. Tarım işletmelerinden alınan ve genetik yapısı belli damızlık hayvanlar sayesinde sürülerimizde yapılan koç katımı esnasında akrabalı yetiştirmenin önüne geçmek, daha sağlıklı ve saf kuzular elde ederek, yetiştirdiğimiz hayvanların genetik potansiyellerini korumak ve geliştirmektir. Yaptığımız bu çalışmalar sonucu ilimizde ve ülkemizde küçükbaş hayvancılık daha verimli ve karlı bir iş kolu haline gelecektir. Birliğimiz yeni projeler hazırlayarak üyelerimizin hayvancılık alanında her türlü ihtiyacını karşılamaya devam edecektir. Dağıtımını yaptığımız İvesi Irkı Koçları ve Akkaraman Irkı Koçları tüm yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.Koyun keçi verimliliği artırma projesi kapsamında 47 adet ivesi koçu Ceylanpınar tigemden temin edilen 33  adet Kırşehir Malya tarım işletmesinden temin edilen  koçlar birlik üyelerine dağıtımı yapıldı.Bu proje gelecek yıllarda devam edecektir.Toplamda  bu yıla  kadar 211 damızlık koç ve 15 teke dağıtımı yapılmıştır.Saygılı’’Bu projede emeği geçen başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanıma ve tüm bakanlık çalışanlarına, üyelerim adına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum dedi’’.

Törene Vali, İl Tarım Müdürü İbrahim SAĞLAM, İl Tarım Müdürlüğü Temsilciler, Birlik Başkanı Mustafa SAYGILI ve birlik üyeleri katıldı.