Halk Elinde Hayvan Islahı 2015 Yılı Desteklemeleri Ödendi

Kategori Desteklemeler, Duyurular, Genel, Haberler, Projeler

DSCF2954Osmaniye ilimizde Halk Elinde Hayvan Islahı Kapsamında uygulanan İvesi Koyunu, Akkaraman Koyunu ve Kıl Keçisi ırkı Islah Projesi 2015 yılı destekleme ödemeleri yetiştiricilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına ödenmiştir. Birlik Başkanı Mustafa SAYGILI 2015 yılında projedeki yetiştiricilere destekleme ödemesi toplam 1.007.000,00 TL olarak 146 yetiştiriciye ödenmiştir, Dedi.

Osmaniye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hayvan genetik kaynakları yerinde koruma ve geliştirme desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliği kapsamında ilimizde uygulanan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi İvesi Koyun, Akkaraman Koyunu ve Kıl Keçisi Irkı Alt Projeleri, Birliğimiz tarafından başarı ile yürütülmektedir. Projede bu yıl toplam 6.000 baş damızlık İvesi ırkı koyun ve bu koyunlardan elde edilen 5.750 baş ivesi ırkı kuzu’ya, 6.000 baş damızlık Akkaraman ırkı koyun ve bu koyunlardan elde edilen 4720 baş Akkaraman ırkı kuzu’ya, 6.000 baş damızlık Kıl Keçisine ve bu keçilerden elde edilen 5.496 Kıl keçisi ırkı Oğlağa destekleme ödemesi yapılmıştır. Yetiştiriciler ödemelerini Ziraat Bankası hesaplarından alabileceklerdir. Biz birlik olarak yetiştiricilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.