OSMANİYE BİRLİK BAŞKANI SAYGILI, KÜPE AFFI İÇİN BAKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR ETTİ.

Kategori Duyurular, Genel, Haberler

Yetiştiricilerin sabırsızlıkla beklediği küpe affı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yetiştiriciler koyun ve keçi türü hayvanlarını, 2017’nin sonuna kadar hiç bir idari para cezası ödemeden küpelettirilebilecek. Resmi Gazete’nin 4 Nisan 2017 tarihli sayısında yayınlanan iki ayrı yönetmelik değişikliği ile hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar için küpe affı getirildi.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa SAYGILI, 11 Mart 2017 tarihinde Adana’da düzenledikleri Küçükbaş Hayvancılık Sektör Toplantısında bir takım sorunlarla birlikte küpe affının da gündeme getirildiğini ve bu toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in küpe affı sözünü verdiğini dile getirerek ‘’ Sayın Bakanımız toplantımızda verdiği sözü tutarak küpe affını resmileştirdi. Küpe cezası nedeniyle mağdur olmuş tüm yetiştiricilerimiz adına Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Başkan SAYGILI açıklamasında, herhangi bir nedenle yasal süresinde kayıt altına alınmayan koyun ve keçi türü hayvanların bu yılın sonuna kadar idari para cezası uygulanmadan küpelenerek kayıt altına alınacağını ve hayvan sahiplerinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpesiz hayvanlarına küpe takarak kayıt sistemine dâhil edebileceklerini, bu tarihe kadar küpe taktırmadıkları için herhangi bir cezai işlem yapılmayacağına yer verdi.

Açıklamasında, küçükbaş hayvanların yaklaşık %10 küpesiz olduğuna dikkat çeken Başkan SAYGILI ‘ Kırsal kesimde küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalışan yetiştiricilerimiz ‘yeşil kart” ve benzeri sosyal yardımları almak için hayvanını kaydettirmiyor. Hayvanına küpe taktırmıyor. Ayrıca, Bakanlık İl Müdürlüklerinin işlerinin yoğun olması nedeniyle görevlilerin zamanında hayvanların küpelenmesini yapamadıkları oluyor. Sonrasında da küpeleme yapılmadığı için para cezası veriliyor. Bu cezalar da 6 milyar lirayı bulmuş durumdadır. Sayın Bakanımız Adana toplantımızda bu cezaların yasal bir düzenleme ile silineceği müjdesini vermişti. Faruk Çelik bizim için Tarım Bakanından çok bir Çözüm bakanıdır. Bakanımızın sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözmesi önümüzdeki süreçte de halen var olan bazı sorunlarımızın da hızla çözüleceğine olan inancımızı güçlendiriyor. Bu anlamda da kendisine ve bürokratlarına 1500 üyemiz adına teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

IMG-20151124-WA0000