Osmaniye’de Soy Kütüğü Uygulaması Başlıyor

Kategori Genel

Osmaniye İli Damızlık koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı Osmaniye de Koyun Keçilerde Soy Kütüğü çalışması başlatacaklarını söyledi.
Çalışmalar hakkında bilgi vere Saygılı, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Birlik olarak Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü çalışmaları için başvuru yapmıştık. Bakanlığımızda bu çalışmayı uygun görüp, resmi yazıyı yazdılar.” Dedi. Birlik Başkanı Mustafa Saygılı, açıklamasında “ilimizde Birliğimize üye olan kişilerin hayvanlarından 10.000 adet küçükbaş hayvanda Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü Kayıt Tutma çalışması başlayacağını söyleyerek bu çalışmada bir proje Birliğimiz bünyesinde proje teknik elemanı görev alacağını dile getirdi. Soy Kütüğü ve Ön Soy Kütüğü çalışmalarını köy köy, çeşitli ilçelerimize toplantılar düzenleyerek üyelerimizi bilgilendirdik. Bu çalışmalar yapılan toplantılarda bütün yönleriyle ele alındı. Osmaniye ilimize, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine hayırlı olmasını diliyorum. Bizler yetiştiricilere bu konuda gereken desteği vereceğiz. Osmaniye de soy kütüğü uygulamasında başarılı sonuçlar elde edilecektir. Bu çalışmanın ilimize kazandırma konusunda başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ’ya ve tüm bakanlık çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.