Saygılı 2017 Yılı Kurbanlık Fiyatlarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Kategori Duyurular, Genel, Haberler

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, halen canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada 17-20 Tl arası işlem görürken kurbanlık şartlarına göre ortalama 40-50 kg. Küçükbaş hayvan fiyatı 750-900 Tl arasında değişiyor dedi.

Saygılı kurban bayramına bir ay kala kurbanlık hayvan piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizde son yıllarda kırmızı et üretiminin sorununa dikkat çeken Saygılı; “ Sorun yetiştiricilerimizden kaynaklanmıyor. İlimiz toprakları küçükbaş hayvan yetiştirmeye müsait ve yetiştiricilerde alın teriyle bu işi yapıyor. Hali hazırda kurbanlık şartlarına haiz stoklarda küçükbaş hayvan bulunuyor. İthalata ihtiyaç olmadığı gibi stoklarda da küçükbaş hayvan sayısı yeterli. Önümüzde kurban bayramı var. Yetkililerin küçükbaş hayvanlar için kilogramın 17-20 Tl arası açıklama yapması gerekir.” Dedi. 2017 yılı desteklemelerine de değinen Saygılı “Küçükbaş hayvan fiyatlarını aşağı çekmek, hayvan popilasyonunu yükseltmek, elde edilen sütün endüstride değerlendirilmesi ve değerinde satılması için kuzuların destekleme kapsamına alınması gerek. Anaç koyun ve keçilere verilen desteklerin de enflasyon artışı göz önünde bulundurularak yükseltilmesi yararlı olacaktır. Küçükbaş hayvanlar arasında özellikle anaç dişilerin erken kesime gitmesinden yana değiliz. Sektörün sürdürebilirliği açısından kurban pazarlarında dişi hayvan satışının yasaklandığı kararı destekliyoruz. Hayvancılıkla ilgili yeni politikaların oluşturulmasında şahsım ve birlik olarak destek vermeye her zaman hazırız” dedi.