SAYGILI DESTEKLEME SARTLARI HAKKINDA BILGI VERDI

Kategori Duyurular, Genel, Haberler

Osmaniye İli Damızlık koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, hayvancılık desteklemeleri hakkında uygulama esasları tebliğinin resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Saygılı, yaptığı açıklamada, birlik üyelerinin destekleme alabilmeleri için Türkved’de işletme ve hayvan bilgilerinin güncellemesini yapmaları, güncellenmiş olan hayvanların küpe numaralarından oluşan listeyi dilekçe ile birliğe ulaştırmaları gerektiğini belirtti.
Birliğe üye olmayan ve başvuruda bulunmayan yetiştiriciler destekleme alamayacağını ifade eden Saygılı, şunları kaydetti:
“Damızlık koyun keçi yetiştiriciliği birliği de üyelerin dilekçeleri ekindeki hayvan listesi ve işletme bilgilerinin kontrolünü 24.11.2017 tarihine kadar Türkved ve KKBS ‘de yapar. Birlik türkved ve KKBS’ye aktarılmış olan 24.11.2017 tarihli verilere göre 16.01.2018 tarihine kadar yetiştiricilerinin işletmelerinde görülen hayvanları başvuru listesine aktarır ve KKBS den üyelerinin isim hayvan sayısı ve küpe numaralarını içeren listeyi de alarak dilekçe ekinde CD/DVD ortamında il ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunur. İl ilçe müdürlükleri birliğe gönderilen listeyi baz alarak, küçükbaş hayvanları yerinde tespit ederek gerekli kontrolleri sağlayarak iş ve işlemleri yapar. Birliğimiz üye olmayan ve başvuruda bulunmayan yetiştiriciler destekleme alamaz.”
Saygılı, destekleme şartları hakkında bilgi verdi.
Çoban istihdam desteğinin 250 ve üzeri anaç koyun keçi varlığına sahip işletmelere 5 bin lira olduğunu belirten Saygılı, desteklemeye ilişkin başvuru şartları hakkında şu bilgileri verdi: “İşletmede çoban çalışıyor olması, başvurunun zamanında türkved de yapılan kontrollerde en az 250 anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olması çobana ait 2017 yılı SGK primleri SGK tescili olan işletmelerden kesintisiz olarak en az 5 ay süreyle işletme sahibi veya çoban tarafından yatırılmış olmalıdır. Başvurular evrak bazında işletmenin kayıtlı olduğu il ilçe müdürlüklerine bu tebliğin yayım tarihi itibariyle başlar ve 29.12.2017 tarihinde sona erer. Üyelerimiz bütün desteklemelerde birliğimizden bilgi alabilirler. İl ilçe müdürlükleri ise en az 250 anaç küçükbaş hayvana sahip olan işletmeleri yerinde tespit ederek gerekli iş ve işlemleri yapar.”
Saygılı, bütün yetiştiricilere desteklemenin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.